КриминалниНовини

200 000$ открадна Приор на Малтийския Суверенен Орден ! Николай Шарков Измамника ?

Новинар писа за брутално нагла схема от българина Николай Шарков, представящ се като сър Николай Шарков, който чрез представяне на несъществуващи компании успя да измами десетки хора и да оплете в схемите си не само българи.

Обещахме да продължим по темата за сър Шарков – Приор на Малтийския суверенен орден и да разкажем за поредната негова схема, чрез която успява да присвои около $200 000, чрез измама и въвеждане в заблуждение на доверчиви хора.

Николай Шарков измамник

КОЙ Е НИКОЛАЙ ШАРКОВ ? 

 

сър Николай Шарков се подвизава в публичното пространство като човек собственик – управител на едно несъществуващо дружество TITAN EVOLUTION.
Въпросното „дружество“ може да намерите и с имена ТИТАН ЕВОЛЮШЪН ГОЛД, ТИТАН ЕВОЛЮШЪН ИНВЕСТ и други подобни измислени и несъществуващи наименования.

Повече за него, може да прочетете в статията  Николай Шарков – Рицарят измамник или Измамникът Рицар ? Брутално нагла схема ! 

 

Измама в 24-chasa.eu: Николай Шарков оплете в мрежата си доверчиви хора. Взе парите и…

Благодарения на своя излъскан имидж (фалшив) и добрите си ораторски умения, Николай Шарков успява да подведе десетки хора да му преведат различни парични суми като „гарантира“ възвращаемост и печалба в не особено дълги срокове.

Обикновено преводите са извършвани през крипто портфейли, за да се избегне евентуалната им възможност за проследяване и съответно отговорност, след като вложенията не се върнат обратно към доверилите му се хора.

Получава се една пирамида, в която на върха се намира THEIA GOLD (собственост на Шарков) и вложители, които инвестират и търсят нови инвеститори.
Определено схемата се доближава до класическата измама, но с някои разлики :

  • Разплащанията с крипто валути не са регулирани и не подлежат на същите законови разпоредби, както плащанията с други валути.
  • При всичките си подканвания, чрез видео клипове, снимки и проповедничество, Николай Шарков „вкарва“ изречението, че вложенията трябва да бъдат, толкова – колкото са склонни да загубят хората. Това изречение му помага изключително много, защото може да се тълкува като предупреждение в съдебна зала и да се изключи идеята на сър Шарков за измама.

От една страна излиза, че той е предупредил хората за техни евентуални загуби, но от друга формата и елементите на класическа измама съществуват напълно :

  • Въвеждането в заблуждение се извършва, чрез средствата за масово уведомяване, публикуват се множество реклами, които да заблудят доверилите, в несъществуваща фирма, която стартира свой добив на злато – отново нещо, което така и не се потвърждава от властите в Танзания. Именно там инвестират доверилите на Шарков парите си.
  • Обещанията за изплащане са много, процеса е продължаващ и потвърждаващ.
    Не малка част от хората са получили уверения, че към техните сметки са преведени суми, които така и не достигат никога до тях.
  • След като вложителите искат парите си обратно, защото желаят да се откажат, Приора на Малтийския суверенен орден изчезва, заминавайки за чужбина.
    Период, през който се надява нещата да отшумят и заграбените от него средства да се забравят.

ХРОНОЛОГИЯ НА ИЗМАМАТА СЪС ЗЛАТО

 

По данни „грабежът на пари“ е извършван, основно, чрез продължаващи действия в периода 2020-2021г., като има случаи и от 2022г.

Представяйки се за ментор, лектор, бизнесмен и други окачествявания, може би вдъхновени от филма „Опасен Чар“ и рекламирайки себе си и „дейността“ си с реклами в интернет, Николай Шарков подлъгва не малка част наивници (в неговите очи).
В началото на кампанията си, работи съвместно и с други хора, които не подозират за съществуващите само в Шарковата глава фирми и проекти.
Веднага след като усещат елементи на измама, желаят да прекратят участието си и дори го правят.

Схемата е пропукана, Шарков остава сам и продължава да обещава, че вложените пари ще бъдат изплатени с печалба.

Именно това е периода, през който „изпраща“ суми, които така и не достигат до никого.
На една част от хората обяснява, че превода е върнат от банката, на друга, че е зает и че ще изпрати „утре“ – това „утре“ така и не идва…

Николай Шарков измамникИзмамник Николай ШарковTITAN EVOLUTION

Злато има, има и златна мина и тя е именно в хората ! Друга няма !

Приор на Малтийския суверенен орден успява да отмъкне около 200 000 долара, само по тази схема.
Изчезването на „Рицаря“ е свързано с момента, в който част от измамените желаят да заведат дело и да потърсят своите пари.

Заминава за Танзания, дали на туризъм, остава загадка (поне за момента).
Пътуването му дава възможност за още снимки, видео клипове и опити за „излъскване“ на образа.

ПРИЗНАНИЕ И НАХАЛСТВО

 

Вероятно не издържаща на натиска от потърпевши, изявление и признание прави неговата интимна приятелка Росица Петрова:

Росица Петрова - Николай Шарков

 

В публикация на нейния личен профил, жената близка до Шарков признава, че всичко е лъжа, че няма пари и съответно всичко е „позьорство“ и „избиване на комплекси“.
Интересното е, че дори и след това остава с него… Изводите може да си направите сами, явно за тази „светска“ двойка думи като „морал, честност и достойнство“ са само думи и нищо повече.

 

Росица Петрова

 

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ !

В случай, че сте станали жертва на измама или друг тип престъпление, може да се свържете с нас и да ни изпратите материали за публикация.
Ценим вашето доверие и желаем да помогнем на всички пострадали !

Източник: $200 000 отмъкна член Малтийския суверенен орден! Николай Шарков оплете десетки хора в мрежата си

Препоръчани

Back to top button