Новини

Румяна Бъчварова е аут: Израел изрита пионката на Бойко заради издънка

Близката до Бойко Борисов бивша МВР министърка Румяна Бъчварова освобождава посланическия пост в Израел и на нейно място за Тел Авив заминава Славена Гергова заради издънка, която евреите не простили.

Двата указа на президента – за освобождаване и назначаване – ще бъдат обнародвани днес в Държавен вестник.

Досегашната директорка на Дирекция „Европейски въпроси“ в Министерството на външните работи и бивша българска посланичка в Тунис Славена Гергова ще заеме поста в момент, когато името на предшественичката ѝ е замесено в скандал в Израел.

Росен Желязков бесен, че го сочат за любовник на Румяна Бъчварова (ВИДЕО)

Смяната на Бъчварова, спрягана като опасно близка до актуалния шеф на парламента Росен Бъчваров, не е следствие от него. Тя беше обявена в началото на април с мотив изтичане на мандата, който тя изпълнява от 2019 г.

През последната седмица израелски медии писаха, че Бъчварова – началничка на кабинета на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, а след това вицепремиер и вътрешен министър във втория му кабинет – е била остро критикувана, защото не е уважила конференция за Холокоста и България, организирана на високо ниво в Израел.

Миналия петък информация по този въпрос публикува Еврейската телеграфна агенция (ЕТА) под заглавие „Посланикът на България в Израел е критикуван за това, че е пропуснал конференция за историята на Холокоста“.

„Българската посланичка в Израел не участва в конференция за историята на Холокоста в България миналата седмица, което според организаторите показва опитите на нейното правителство да потули тази история“ – пише ЕТА.

Говорител на посолството е коментирал пред агенцията, че посланик Румяна Бъчварова е получила покана да отправи поздравление към участниците в конференцията „в последната минута“ и „реши, че е добре разговорите и дискусиите да останат на експертно историческо ниво без каквото и да било политическо присъствие или участие в тях“.

Материалът Румяна Бъчварова е аут: Израел изрита пионката на Бойко заради издънка е публикуван за пръв път на 24-chasa.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Народ

Препоръчани

Back to top button