Кулинар

Най-вкусните мекички с вода. По-лесна рецепта едва ли съществува!

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Мекиците са една от най-любимите закуски, най-вече през уикенда. Тогава удоволствието от похапването им е двойно по-голямо, защото разполагаме с време и можем да им се насладим.

Днешната рецепта е лесна и икономична, а накрая имате цяло плато с бухнали мекички, от които всички ще си оближат пръстите.

Необходими Продукти

• топла вода – 2 1/2 ч. ч.;

• сол – 2 ч.л.;

• захар – 2 с.л.;

• суха мая – 1 с.л. или 1/2 кубче мая;

• брашно – 4 ч. ч.

Начин на приготвяне:

За да се получат невероятно мекички и пухкави, нужно е брашното и водата да се отмерват с една и съща чаша. Когато си приготвите продуктите на плота, смесете ги и започнете да ги бъркате, така че да се получи хомогенна смес.

Това е желателно да се направи вечерта. Тестото се оставя да престои за една нощ в хладилника и на следващия ден се заемете с оформянето на мекиците.

Пържат се от двете страни в нагорещено олио, докато не хванат златиста коричка. Накрая може да ги поръсите с пудра захар, да ги гарнирате с конфитюр или да ги похапнете в компанията на солена добавка. Вие решавате!

Да ви е сладко!

Материалът Най-вкусните мекички с вода. По-лесна рецепта едва ли съществува! е публикуван за пръв път на Кулинарни рецепти.

Препоръчани

Back to top button