Новини

Саботаж в 24-chasa.eu: Как Павел Манченко с взривеното ауди стана шеф на митница „София“?

Умишлената съсипия на Агенция „Митници”, за която 24-chasa.eu пръв информира, продължава с пълна сила – от днес териториалната дирекция в София има нов директор – Павел Манченко. До момента той беше представител на Агенция „Митници” в Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз.

Погром в 24-chasa.eu: Митниците излъгаха за 20 отстранени служители! Асен Василев сложи Инкасатора в Пловдив, има и нов зам.-шеф

Любопитен факт е, че през ноември 2010 г. беше взривено луксозното аудито на Манченко, който по онова време беше шеф на митница „Аерогара София”. И нещо пикантно – новият митнически бос е брат на спортния журналист Методи Манченко, който има власет кум – бившият финансист №1 Милен Велчев, научи още 24-chasa.eu.

Огненият атентат преди 14 годиниопожари лимузината на Павел Манченко, паркирана в гараж. За щастие при атаката нямаше пострадали, но от взривната вълна заминаха и две съседни коли.

Според криминалисти инцидентът може да е бил свързан със разследването на изчезналите близо 400 килограма благородни метали от митническия склад на летището около месец по-рано.

Според източник на 24-chasa.eu, обаче, зад палежа стоят взаимоотношения от типа „взел напред и не свършил работа”.

Досегашният директор на териториалната дирекция в София Димитър Димитров преминава на друга длъжност в системата на митниците.

От Агенция „Митници” пуснаха официална визитка на Павел Манченко, в която четем, че е „митнически експерт с дългогодишен опит в администрацията, включително на международно ниво. Има над 27 години стаж в системата на митниците, заемал е различни експертни и ръководни длъжности, включително: началник отдел и началник на митница, заместник-директор на териториалната дирекция в София, началник отдел в дирекция „Международна дейност“.

Това е поредната странна смяна на ръководители в системата на Митниците за последните седмици.

  • На 20 февруари Асен Василев смени директора на агенцията Павел Тонев и назначи на негово място Петя Банкова. Банкова се оказа сестра на дисциплинарно уволнения бивш директор на служба „Вътрешна сигурност в МВР Стефчо Банков, който беше отстранен от Бойко Рашков. Сега Банков също се е върнал на поста си във вътрешното министерство, след като прекара около година като прокурорски помощник при Иван Гешев.
  • На 22 март беше сменен и директорът на „Митници Пловдив“, като службата бе поверена на Мирослав Беляшки – бивш началник на отдел „Канцелария и протокол“ в Община Пловдив по време на управлението на Здравко Димитров – Зико.

Бившият зам. финансов министър Георги Кадиев потвърди констатацията на 24-chasa.eu – че в момента сме свидетели на унищожаването на Агенция „Митници“. Ето какво написа Кадиев във фейсбук преди минути:

Партиите връщат мандати, финансовият министър си заминава (надявам се, завинаги), служебно правителство ще има след 10-ина дни, обаче новоназначеният директор на Агенция Митници хаотично сменя шеф след шеф.

Системата е в абсолютен стрес.

Вече го писах и го затвърждавам- върви унищожение на Агенция Митници.

Материалът Саботаж в 24-chasa.eu: Как Павел Манченко с взривеното ауди стана шеф на митница „София“? е публикуван за пръв път на 24-chasa.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Народ

Препоръчани

Back to top button