Новини

СЛЕД ЕКЗЕКУЦИЯТА: Кремират Къро и жена му, трите им деца отиват в САЩ

Трите осиротели деца на разстреляният в ЮАР мафиотски бос Красимир Каменов – Къро може да се сдобият с американски визи и да заживеят, поне до навършване на пълнолетна възраст, в САЩ, където сигурността им ще бъде гарантирана. Това разкриха пред „Уикенд“ приближени до показно ликвидирания в имението си в Кейптаун висаджийски шеф Красимир Каменов.

Две седмици след мафиотското убийство на Къро и съпругата му – носителката на приза „Мис България 2007“ Гергана Кочанова, които бяха разстреляни в имението на висаджията в Кейптаун от наемен отряд килъри, предрешени с униформи на американската служба за борба с наркотрафика ДЕА, съдбата на трите деца на мафиотския бос все още е неясна.

Заради опасения за сигурността на децата, тяхното местонахождение е засекретено от общинските власти в Кейптаун. Предполага се, че и трите деца са настанени временно в кризисен център и с тях работят психолози.

„Има постъпило искане от родителите на Гергана Кочанова децата й да се сдобият с американски визи и да бъдат изпратени да живеят до навършване на пълнолетие в Америка“, споделя запознат със ситуацията. Според думите му, процедурата е труда, но не и невъзможна заради наличието на американски паспорт на големия син на Къро – 14-годишния Красимир.

Той се роди на 11 август 2009 г. в Чикаго и според законите на Америка е пълноправен гражданин на САЩ. Не така обаче стои въпроса с другите две деца на Къро и Гергана Кочанова, които са съответно на 11 и 9-годишна възраст. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско гражданство.

„Съществува възможност и трите деца на Къро да бъдат приютени от Америка заради драматичните обстоятелства около смъртта и на двамата родители и изразените опасения, че ако се приберат в България, може да бъдат ликвидирани“, твърди приближен до разстреляния мафиот.

В Чикаго от 20 години насам живее бащата на Гергана Кочанова – изтъкнатия плувец от близкото минало и участник в Олимпиадата в Москва през 1980 г. Петър Кочанов. Той обаче е разведен с майката на Гергана Кочанова и според техни общи познати двамата отдавна са в обтегнати отношения. Предполага се, че ако децата на Къро бъдат скрити в САЩ, с американска виза и право на престой ще се сдобие и майката на Гергана Кочанова.

Същевременно „Уикенд“ научи, че труповете на Красимир Каменов – Къро и на съпругата му Гергана ще бъдат кремирани в ЮАР, тъй като няма постъпило искане за изпращане на тленните им останки в България.

„Нито Къро, нито Гергана ще бъдат погребани в България. Телата и на двамата все още са задържани в моргата в Кейптаун“, твърди човек от свитата на Красимир Каменов. Бодигардът на Къро – боксьорът от Оряхово Деан Генов, който също беше ликвидиран при нападението над дома на Каменов, обаче ще бъде погребан в България.

Негови близки са поискали трупа му и са изявили желанието си пред консула ни в ЮАР ковчега с трупа на Генов да бъде транспортиран до България за тяхна сметка. Няма яснота кога тялото на убития охранител ще бъде докарано в България, тъй като полицейските власти в Кейптаун са засекретили всичко около случая.

Материалът СЛЕД ЕКЗЕКУЦИЯТА: Кремират Къро и жена му, трите им деца отиват в САЩ е публикуван за пръв път на 24-chasa.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Народ

Препоръчани

Back to top button